Nowiny.pl
Nowiny.pl Regionalny Portal Informacyjny. Codzienny serwis newsowy z terenu Subregionu Zachodniego woj. śląskiego (powiat raciborski, wodzisławski, rybnicki, jastrzębski i żorski).
JastrzebieOnline.pl
JastrzebieOnline.pl JastrzebieOnline.pl to najczęściej odwiedzany portal z Jastrzębie-Zdroju. Codziennie tysiące mieszkańców miasta dowiaduje się od nas o wydarzeniach dziejących się w Jastrzębiu.
eZory.pl
eZory.pl eZory.pl to nowy portal o Żorach stworzony z myślą o dostarczaniu najświeższych i aktualnych informacji lokalnych dla mieszkańców Żor, dotyczących wydarzeń kulturalnych, społecznych, sportowych oraz ważnych informacji miejskich.
AgroNowiny.pl
AgroNowiny.pl Regionalny portal dla rolników. Najnowsze Wiadomości dla rolników, ceny i fachowe porady. Produkcja rolna, hodowla, uprawy, aktualne cenniki rolnicze, technika rolnicza, prawo i agrobiznes.
HistoriON.pl
HistoriON.pl HistoriON to portal dla pasjonatów lokalnej historii. Odkryj fascynującą historię naszego regionu - ciekawe artykuły, wydarzenia, ikony PRL-u, kartka z kalendarza, bohaterowie lokalni, ludzie tej ziemi i biografie na nowym portalu HistoriON.pl
Praca.nowiny.pl
Praca.nowiny.pl Regionalny serwis z ogłoszeniami o pracę oraz informacjami w rynku pracy. Łączymy pracowników i pracodawców w całym regionie.
RowerON
RowerON Projekt „RowerON – wsiadaj na koło, będzie wesoło” to promocja regionu, jego walorów przyrodniczo-kulturowych, infrastruktury rowerowej oraz zachęcenie mieszkańców do aktywnego i zdrowego spędzania czasu.
InspiratON
InspiratON Projekt edukacyjno-medialny „InspiratON – Czas na Zawodowców”, który pomaga uczniom wybrać dobrą szkołę, ciekawy zawód, a potem znaleźć pracę lub założyć własną firmę.
Kupuję - smakuję
Kupuję - smakuję Projekt „Kupuję - smakuję. Wybieram polskie produkty” promujący lokalnych i regionalnych producentów żywności oraz zakupy polskich produktów.
Sport.nowiny.pl
Sport.nowiny.pl Serwis sportowy z regionu. Piłka nożna, siatkówka, koszykówka, biegi. Wyniki, tabele, zapowiedzi.
Sklep.nowiny.pl
Sklep.nowiny.pl Sklep.Nowiny.pl powstał w odpowiedzi na coraz szersze potrzeby naszych czytelników i mieszkańców regionu. Zapraszamy na zakupy wyjątkowych limitowanych produktów!
Instytut Rozwoju Inspiraton
Instytut Rozwoju Inspiraton Instytut powołaliśmy do życia w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na przystępne kursy online rozwijające kompetencje zawodowe. Naszą misją jest tworzenie kursów wspierających rozwój kariery naszych kursantów.

Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji

Remigiusz Rączka, kucharz, autor programów kulinarnych w telewizji, także stały felietonista "Nowin Wodzisławskich" od piątku jest również restauratorem. Właśnie 1 lutego przy ul. Wyszyńskiego otworzył restaurację Rączka Gotuje, w budynku, w którym wcześniej znajdował się lokal Bonsai.

Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji

W menu znajdują się typowe potrawy śląskie, również dania dla trzymających linię oraz potrawy z podróży Remigiusza, np. bułgarska musaka. Kucharz zapowiada również wypiek własnego pieczywa. Podczas otwarcia nie zabrakło ogromnego tortu oraz życzeń pomyślności w kierowaniu biznesem.

Ludzie

Remigiusz Rączka

Znany i lubiany kucharz, mistrz kuchni śląskiej.

391 komentarzy

Śledź tę dyskusję
Zapoznaj się z regulaminem
zaloguj się lub załóż konto, żeby zarezerwować nicka [po co?].
~manipulacja (89.72. * .124) 11.02.2013 06:48
oceniono 11 razy
11
Zgłoś

nie został usunięty i poczytaj regulamin, pa pa

~pa pa (80.238. * .228) 11.02.2013 00:44
oceniono 11 razy
-9
Zgłoś

manipulacja..jezeli pisze komentarz ...jako osoba z branzy..klient..owej restauracjii...i zostaje on usuniety...jako nie zgodny z zalozeniem medatora...to portal nowiny...przestaje dla mnie istniec...pa pa

~XD (89.72. * .124) 10.02.2013 23:58
oceniono 12 razy
12
Zgłoś

w pewnej Chacie nawet te pierogi sprzedają XD

~znawca (89.72. * .124) 10.02.2013 22:58
oceniono 16 razy
16
Zgłoś

z całym Twoim wpisem się w pełni zgadzam i go popieram, ale pierogi z biedronki są na prawdę smaczne i wiadomo, że się do domowych nie umywają, ale i tak je lubię :)
pozdrawiam

~zadowolony klient restauracji (195.238. * .131) 10.02.2013 22:55
oceniono 23 razy
13
Zgłoś

czytajac to co piszecie jedno jest pewne-wypowiadaja sie sami geniusze kulinarni,autorytety swiatowe,autorzy ksiazek o gotowaniu...wiedzacy wszystko najlepiej w ...BEZWSTYDNYM OBGADYWANIU Bogu ducha winnego czlowieka..Nie idzcie tam ,nie jedzcie tam,nie ogladajcie jego programow. Piszac pseudo-fachowo-kulinarnie w negatywnym wydzwieku,przysparzacie P.Raczce klientow(chcacych sprawdzic prawdziwosc waszych opinii) a przede wszystkim wystawiacie sobie jak najgorsze swiadectwo-zawistnikow,plotkarzy i jeszcze gorzej.Poza schabowym i mrozonymi pierogami z Biedronki umiecie podac do stolu cos lepiej i wiecej? To otwierajcie kolejne knajpy, a innym dajcie spokojnie robic to, co oni uwazaja.

~manipulant (89.72. * .124) 10.02.2013 21:21
oceniono 16 razy
14
Zgłoś

wszytskie wpisy, które sa zminusowane można przeczytac, więc to żadna manipulacja, bo sa nadal do wglądu, wystarczy kliknąć w "wyświetl komentarz" :)

~smakosz (83.5. * .36) 10.02.2013 21:17
oceniono 19 razy
-9
Zgłoś

Widać jak na dłoni manipulację dotyczącą niekorzystnych dla restauracji wpisów z dnia 7 i 8 lutego które to zostały zminusowane, tak żeby ich treść nie była widoczna. A szkoda. Dla mnie bardziej wiarygodne są zróżnicowane opinie,niż "wazeliniarstwo"które od razu budzi podejrzenie co do zgodności ze stanem faktycznym.Tak czy inaczej rolada w Nautiliusie dla mnie jest najlepsza.

~roberttt (80.238. * .199) 10.02.2013 13:10
oceniono 22 razy
-6
Zgłoś

jedzenie przyzwoite chociaz bez rewelacji. czas podania w normie. ceny nieco zbyt wysokie, zwazywszy ze pan Raczka chodzi i z klientami rozmawia zamiast gotowac. Niestety pierwsza, najwazniejsza wizyta nie kupila mojego podniebienia :) daleko,daleko za dworkiem w zawadzie :)

~bebe (91.195. * .238) 10.02.2013 11:09
oceniono 22 razy
-4
Zgłoś

Wczoraj spędziłam również miły wieczór ale co do jedzenia porażka, widocznie źle trafiliśmy, musaka - totalna beznadzieja a myślałam że to będzie coś. Szkoda. Może kiedyś tam wrócę ze względu na miłą atmosferę, piękny wystrój i przecudowną obsługę.

~Andżela (80.238. * .20) 10.02.2013 00:12
oceniono 24 razy
10
Zgłoś

Dzisiaj bardzo miły wieczór spędziłam w tej restauracji. Chociaż Pana Remigiusza nie widziałam to jadłam sałatkę szefa oraz pyszny sernik, miło wspominam, wybieram się tam na dzień kobiet. A co do komentarzy poniżej - niech każdy przyjdzie i sam oceni, łatwo pisać jak nie wie się o czym

~podsumowanie (80.238. * .162) 09.02.2013 11:19
oceniono 27 razy
25
Zgłoś

każdy będzie chodził jeśc tam, gdzie będzie mu pasowało.Niepotrzebne te całe wyzwiska i kłótnie.Najgorzej , gdy zaczynają się już agrumenty typu gorole i hanysy.W tym momencie należałoby już zakończyć dyskusję, bo poziom schodzi poniżej dna.

~łowca tępych hanysów (89.72. * .96) 09.02.2013 11:10
oceniono 32 razy
18
Zgłoś

hanysy jednak niewiele się różnią od sowieckiej swołoczy, panie "hanys"... Fajnych ma pan ziomów, panie Rączka. W każdym razie panu życzę sukcesów. Proszę nie oglądać się na teksty zawistnych kucharzyn - do ich knajp ludzie nie chodzą, bo ich mentalność ma wpływ zarówno na atmosferę w knajpie, jak i jakość podawanych dań - wszędzie zawiść i oszustwo.

~:))))))) (89.72. * .124) 09.02.2013 11:07
oceniono 24 razy
14
Zgłoś

o jak podchwycili to zaraz właściciele brudnych bud z kebabami i pizzerii, a przeciez wyraźnie napisał - jakby on miał restaurację, to by tak robił... ale co to za różnica, obsmarować trzeba kogo się da, bo na kebaby wsiury już nie będą do Wodzis przyjeżdżać hahah

~niedoszły klient (80.238. * .162) 09.02.2013 10:54
oceniono 31 razy
-13
Zgłoś

nie wiem czy ma coś wspólnego ze Śląskiem czy nie.Chodzi o to,że "hanys" reklamę już mu zrobił :" restauracje, w ktorej "hanys" zachęca do plucia do talerza "gorolom".Szowinizm czystej wody, mnie jednak już kojarzy się z tym tekstem.Gratuluję PR .Jeszcze zachęć do selekcji przy drzwiach.

~Hans (149.172. * .85) 09.02.2013 10:21
oceniono 27 razy
-19
Zgłoś

co ma ta restauracja wspolnego ze slaskiem ani wystruj ani ubior obslugi na zdjeciach widac aranzator wnetrza niema pojecia o slasku i slaskiej

~do hanysa (80.238. * .162) 09.02.2013 09:41
oceniono 30 razy
-12
Zgłoś


no toś "zareklamował" teraz ten lokal.Niech ci P.Rączka podziękuje za taką segregację ewentualnych gości.Tłumy goroli pędzących do "restauracji", w której pluje się im do talerzy.Proponuję to szeroko rozreklamować.

~yyyy (31.63. * .68) 09.02.2013 01:20
oceniono 31 razy
23
Zgłoś

Wy jestescie wszyscy popier... lepiej sami miejscie taka odwage i wejdzcie do takiego interesu a nie pisac jakies pierdoly w internecie. zazdrosci takk ale nic od siebie... dobree :))

~smakosz co smakuje (80.238. * .228) 08.02.2013 21:15
oceniono 31 razy
-23
Zgłoś

smak potraw ...indywidualna sprawa...ciekawe...jak sa przyjete jakies normy..to sie ich trzymamy...a co do restauracji pana...Raczki...to miejsce..kiepskie...osiedle..o raczej kiepskiej renomie...przed restauracja...kilka miejsc postojowych..o kilka za mało..a co do otwarcia..jezeli ktos raczy gosci faszerowanymi jakjami...reliktem komuny..spuscizna restauracji pss spolem..to raczej sie nie zna....zycze powodzenia.

~ smakosz (195.238. * .131) 08.02.2013 20:21
oceniono 29 razy
23
Zgłoś

widze tutaj duzo chorych osob, chorych na watrobe i woreczek, bo zolc z zawisci ich zalewa. Idzcie do doktora, kupcie sobie leki a od razu poczujecie ulge i bedziecie mniej zlosliwi. Jak to prosto wylewac na kogos pomyje,posadzac go, szkalowac. Tylko co wam pan Raczka zawinil?Nie chcecie ,to nie chodzcie do jego restauracji,nikt tam was nie ciagnie sila.Ale dajcie mu spokoj i nie obrazajcie bez powodu. Smak potraw i ocena ich to INDYWIDUALNA SPRAWA.Niech kazdy sam ocenia i nikogo nie podcina.

~hmmm (89.72. * .124) 08.02.2013 19:46
oceniono 30 razy
24
Zgłoś

~mik lepiej napisz jak twoja speluna z kebabami się nazywa i czemu nie macie swojego człowieka od wylewania pomyj na innych restauratorów, tylko w czarny PR musi się bawić sam kucharz, słabo stoicie?

~@ pipi (83.27. * .56) 08.02.2013 18:13
oceniono 28 razy
-20
Zgłoś

Masz rację. Pyszną roladę wołową z kluskami sosem i kapustą czerwoną, można zjeść w Nautiliusie w Radlinie za dużo mniejsze pieniążki Nie pasuje u Rączki,są inne restauracje,a wybór należy do nas.

~znawca (193.150. * .118) 08.02.2013 18:12
oceniono 30 razy
30
Zgłoś

...a w Rybniku plajtnie za 2 miechy :)

~z Nowin (195.34. * .118) 08.02.2013 18:10
oceniono 36 razy
-18
Zgłoś

Trochę nie widze tej lokalizacji w najbiedniejszym mieście w regionie. Po pół roku przeniesie się do Rybnika.

~mik (83.4. * .78) 08.02.2013 17:53
oceniono 28 razy
-16
Zgłoś

tort tez beznadziejny za duzo lukru bo marcypan to napewno nie byl

~mik (83.4. * .78) 08.02.2013 17:46
oceniono 27 razy
-17
Zgłoś

bylam nie polecam tez jestem kucharzem beznadzieja ryz suchy plony poledwiczki nie doprawiawione salatka bez smaku wstyd dla takiego kucharz u nas tez gotowal bezadzieja

~wioletta.. (80.238. * .228) 08.02.2013 11:06
oceniono 27 razy
-17
Zgłoś

z tego cowiem...to niejaki romek...co predzej gotowal w zlotej iglicy....o ile...tą czynnosc w jego wydaniu mozna nazwac gotowaniem..

~mam pytanie (88.208. * .148) 07.02.2013 20:55
oceniono 34 razy
-16
Zgłoś

a kto tam będzie kucharzem ,no bo Rączka nie potrafi gotować

~ciekawe (88.208. * .148) 07.02.2013 20:47
oceniono 6 razy
-2
Zgłoś

dla kogo ta knajpa ? A może Pyjter Szolc idzie w odstawka razem z całą biesiadą

~pipi (89.174. * .146) 07.02.2013 20:31
oceniono 34 razy
20
Zgłoś

Na pewno odwiedzę bez względu na opinie.Jeżeli komuś nie odpowiadają ceny to ma przecież inne restauracje.
Mam nadzieję że będę zadowolona i że sporo ludzi z poza Wodzisławia się tu zjawi.
Pan Remigiusz zrobi Wodzisławiowi niezłą reklamę,bo przecież jego program był i jest bardzo popularny,powinniśmy to potraktować jako duże wyróżnienie.Dotąd tylko Biedronki powstawały,zakłady zamykano więc cieszmy się że wybrał Wodzisław Śląski.Oby mu się wiodło,życzę z całego serca.

~MohammedAli (109.196. * .130) 07.02.2013 19:20
oceniono 20 razy
20
Zgłoś

Pani Piratce dziękuję za dane adresowe!

~???????? (178.37. * .111) 07.02.2013 15:54
oceniono 1 raz
1
Zgłoś

Felcia -to kto i która Pani?

~mniam (195.72. * .222) 07.02.2013 12:57
oceniono 3 razy
3
Zgłoś

Ale gryfno ta Felcia, palce lizać

~:/ (89.72. * .124) 07.02.2013 08:39
oceniono 37 razy
31
Zgłoś

~miałem sen jak Piast? Piast to była lumpiarnia a nie restauracja. Pełno żuli i kryminałów żłopało piwsko od rana do wieczora, ciągle burdy, brud i syf, co to w ogóle za z d*py wzięte porównanie? :/

~hahha (89.72. * .124) 07.02.2013 08:36
oceniono 37 razy
25
Zgłoś

~chyba kiepski początek to mogła se iść na kebaba albo pizza, tego w wodziu nie brakuje hahah

~ślązoczka (178.37. * .111) 07.02.2013 08:34
oceniono 41 razy
33
Zgłoś

do poniżej--nie byłam tam jeszcze ---- ale dlaczego ty piszesz za znajomą???? to co opowiedziała może nie pokrywać się z rzeczywistością ----jak ktoś nie był tam osobiście niech nie opisuje bo"""jedna baba drugiej babie"'' i tak rodzą się plotki------ zaznaczam nie mam żadnego interesu aby bronic tej restauracji

~chyba kiepski początek (188.137. * .115) 07.02.2013 08:27
oceniono 46 razy
-24
Zgłoś

znajoma była na początku tygodnia, na kartę czekała 15 min, w efekcie podeszła i sama ja zabrała, kiedy chciała coś zamówić to oczywiście ale 'niestety nie ma tego dziś', na zupę czekała kolejne 15 min, a na 2 danie 1h , wspomnę tylko że np. sałatki do obiadu nie dostała choć jest w cenie,połowa obiadu była surowa-placki, głupio było się jej upomnieć o tę sałatkę .. coś mi się wydaje ,że jeżeli taki bd początek to ludzie nie bd przychodzić...

~plajta murowana (88.208. * .148) 07.02.2013 00:17
oceniono 41 razy
-27
Zgłoś

Rączce ani Sowa ani Gessler nie pomoże W Wodzisławiu wszystko plajtuje

~miałem sen (88.208. * .148) 07.02.2013 00:14
oceniono 38 razy
-30
Zgłoś

Komentarz poniżej pewnego poziomu [Wyświetl komentarz] ta knajpa skończy tak jak Piast , niestety

~łosiu (88.208. * .148) 07.02.2013 00:10
oceniono 19 razy
-17
Zgłoś

jeleń stawia , a łoś pije

~odpowiedź (188.137. * .3) 07.02.2013 00:05
oceniono 2 razy
0
Zgłoś

a kto stawia?