Nowiny.pl
Nowiny.pl Regionalny Portal Informacyjny. Codzienny serwis newsowy z terenu Subregionu Zachodniego woj. śląskiego (powiat raciborski, wodzisławski, rybnicki, jastrzębski i żorski).
JastrzebieOnline.pl
JastrzebieOnline.pl JastrzebieOnline.pl to najczęściej odwiedzany portal z Jastrzębie-Zdroju. Codziennie tysiące mieszkańców miasta dowiaduje się od nas o wydarzeniach dziejących się w Jastrzębiu.
eZory.pl
eZory.pl eZory.pl to nowy portal o Żorach stworzony z myślą o dostarczaniu najświeższych i aktualnych informacji lokalnych dla mieszkańców Żor, dotyczących wydarzeń kulturalnych, społecznych, sportowych oraz ważnych informacji miejskich.
AgroNowiny.pl
AgroNowiny.pl Regionalny portal dla rolników. Najnowsze Wiadomości dla rolników, ceny i fachowe porady. Produkcja rolna, hodowla, uprawy, aktualne cenniki rolnicze, technika rolnicza, prawo i agrobiznes.
HistoriON.pl
HistoriON.pl HistoriON to portal dla pasjonatów lokalnej historii. Odkryj fascynującą historię naszego regionu - ciekawe artykuły, wydarzenia, ikony PRL-u, kartka z kalendarza, bohaterowie lokalni, ludzie tej ziemi i biografie na nowym portalu HistoriON.pl
Praca.nowiny.pl
Praca.nowiny.pl Regionalny serwis z ogłoszeniami o pracę oraz informacjami w rynku pracy. Łączymy pracowników i pracodawców w całym regionie.
RowerON
RowerON Projekt „RowerON – wsiadaj na koło, będzie wesoło” to promocja regionu, jego walorów przyrodniczo-kulturowych, infrastruktury rowerowej oraz zachęcenie mieszkańców do aktywnego i zdrowego spędzania czasu.
InspiratON
InspiratON Projekt edukacyjno-medialny „InspiratON – Czas na Zawodowców”, który pomaga uczniom wybrać dobrą szkołę, ciekawy zawód, a potem znaleźć pracę lub założyć własną firmę.
Kupuję - smakuję
Kupuję - smakuję Projekt „Kupuję - smakuję. Wybieram polskie produkty” promujący lokalnych i regionalnych producentów żywności oraz zakupy polskich produktów.
Sport.nowiny.pl
Sport.nowiny.pl Serwis sportowy z regionu. Piłka nożna, siatkówka, koszykówka, biegi. Wyniki, tabele, zapowiedzi.
Sklep.nowiny.pl
Sklep.nowiny.pl Sklep.Nowiny.pl powstał w odpowiedzi na coraz szersze potrzeby naszych czytelników i mieszkańców regionu. Zapraszamy na zakupy wyjątkowych limitowanych produktów!
Instytut Rozwoju Inspiraton
Instytut Rozwoju Inspiraton Instytut powołaliśmy do życia w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na przystępne kursy online rozwijające kompetencje zawodowe. Naszą misją jest tworzenie kursów wspierających rozwój kariery naszych kursantów.

Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji

Remigiusz Rączka, kucharz, autor programów kulinarnych w telewizji, także stały felietonista "Nowin Wodzisławskich" od piątku jest również restauratorem. Właśnie 1 lutego przy ul. Wyszyńskiego otworzył restaurację Rączka Gotuje, w budynku, w którym wcześniej znajdował się lokal Bonsai.

Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji

W menu znajdują się typowe potrawy śląskie, również dania dla trzymających linię oraz potrawy z podróży Remigiusza, np. bułgarska musaka. Kucharz zapowiada również wypiek własnego pieczywa. Podczas otwarcia nie zabrakło ogromnego tortu oraz życzeń pomyślności w kierowaniu biznesem.

Ludzie

Remigiusz Rączka

Znany i lubiany kucharz, mistrz kuchni śląskiej.

391 komentarzy

Śledź tę dyskusję
Zapoznaj się z regulaminem
zaloguj się lub załóż konto, żeby zarezerwować nicka [po co?].
~Chuck norris z zona i psem (82.132. * .188) 19.03.2013 15:30
oceniono 6 razy
4
Zgłoś

Bylem wczoraj ale zamkniete mieli ponoc kafejka internetowa ma byc u raczki !!

~Maro z kanczugi (212.183. * .218) 19.03.2013 15:26
oceniono 6 razy
2
Zgłoś

Najlepsze pierogi u mara w kanczudze polecam cena tylko 2 kopiejki za sztukę ruskie igraszki gratis .och te ukrainki robią dobrze kiełbasy na różnie

~efka (83.3. * .93) 19.03.2013 13:54
oceniono 5 razy
3
Zgłoś

Odkąd w nautilusie trafiła mi sie przemielona skorka z kielbasy w k. mielonych zaczęłam unikać wszelkich naszych pseudo-restauracji... Może sie skuszę do Raczki skoro już tu cos otworzył.

~Morawiec El Ciucio Morales (87.192. * .82) 19.03.2013 13:54
oceniono 7 razy
3
Zgłoś

bylem tam wczoraj, dostalem nalesniki z pradem 110V, kapusniak z stawonogow rozszczepialnych, cielecinke z egiptu, taka podpalana z leksza, pozniej leczo z malym plodem nosorozcowym bez papryki bo mam uczulenie i skaze bialkowa, a nastepnie deser z nasieniem pletwala krzywoustego , ponoc dobre na porost wlosow i ujedrnia meskie klejnoty a za wsysztko zaplacilem swoja diamentowa karta mastercard!!

~zal was !! (83.5. * .70) 19.03.2013 12:58
oceniono 12 razy
0
Zgłoś

żenada, to cu tu wypisujecie, z kim ja żyje w tym kraju!

~gliwicka (213.238. * .208) 19.03.2013 12:51
oceniono 15 razy
5
Zgłoś

Wpadajcie! Szykujemy juz miejsca.

~Idiotów tu nie brakuje :) (193.150. * .118) 19.03.2013 12:45
oceniono 14 razy
0
Zgłoś

Ludzie do psychiatryka zanim bedzie za pózno,,,,o ile już nie jest!!! wszyscy!!!

~a feee (89.72. * .124) 19.03.2013 12:41
oceniono 9 razy
7
Zgłoś

ja jadłem w noutiliussie we radlinie odgrzywano rolada i mioła być wołowo a była wieprzowo, rozwodnione zimnioki i kapusta jakoś staro

~Kaniuszy Garbacz Dyro Lysina (87.192. * .82) 19.03.2013 12:35
oceniono 5 razy
5
Zgłoś

dzwonilem tam terozki, chcialem zabukowac stol dla 10 vikingow i jadlospis zgodnie z tradycjami mojej rasy tj: mamuty utracie + skrzynie kozlowate, nastepnie zupe z albinosow niebieskich ze zasmazka z krokusow himalajskich no i gronnowy twarozek z napletka mirkowego i kompot ze sluzu kopciuszana wodorowego!! pychotka!!!!!!!

~Pietrek atartu (212.183. * .218) 19.03.2013 12:27
oceniono 5 razy
3
Zgłoś

Nowy zakwas cola+ mocz polecam mniam aha może być z cukrem

~Leviatanos pospolitos (212.183. * .218) 19.03.2013 12:22
oceniono 5 razy
3
Zgłoś

Ja jadłem kotlet z psa 3 kategori pomielony razem z buda

~Lisiec Blekitny (87.192. * .82) 19.03.2013 12:07
oceniono 6 razy
2
Zgłoś

Takie menu tylko u Raczki a ja jadlem z kolei kundle z walowej, prawdopodobnie mieszance pudla i rottweilera, z ziemniakami z wyspy WIelkanocnej + surowke z glowizny beszterdniczego i stasia drosikowego!!! mniam mniam!!!

~Edytka Dudi Spychacz Plugowy (87.192. * .82) 19.03.2013 12:05
oceniono 6 razy
2
Zgłoś

Ciekawa uwaga Panie Dalton, bo ja jadlem tam ostatnio kreciki wykopkowo-wiosenne nadziewane oliwkami z grecji + zurawina ze stepow akermanskich w zalewie gronnowej!!

~Wojtek dalton (212.183. * .218) 19.03.2013 11:58
oceniono 6 razy
2
Zgłoś

Jadłem mrowki w miodzie i twardziki przydrozne w musztardzie panie raczka smakowalo ale pózniej się zygalo

~Do ciekawa rozchyl nogi (82.132. * .222) 19.03.2013 11:48
oceniono 4 razy
0
Zgłoś

wezme cie u raczki na zapleczu a ty poprosisz o dokladke oo tak tam smakuje

~do ciekawskiej (88.208. * .148) 18.03.2013 15:30
oceniono 4 razy
0
Zgłoś

veni vidi vici, a Tobie polecam seks szybki i niezobowiązujący Smakuje najlepiej

~ciekawa (83.29. * .58) 18.03.2013 15:25

Kto jadł w niedzielę obiad u Rączki i jak smakowało?

~do "nie cierpię " (80.238. * .162) 17.03.2013 15:53
oceniono 7 razy
1
Zgłoś

co ty masz z tym pluciem do zupy? Ostatnio zohydzałeś lokal Rączki sugerując plucie do zupy gorolom.To ty w domu tak robisz czy co, bo skąd takie pomysły do głowy moga komuś przyjść .

~miamiam (83.29. * .196) 16.03.2013 21:58
oceniono 11 razy
-3
Zgłoś

rączka gotuje i chlesterol produkuje

~doBp (77.255. * .159) 16.03.2013 18:36
oceniono 6 razy
6
Zgłoś

obserwuję "karierę"Rączki z boku od czasu jego"opowieści wigilijnych z popuczonymi gołkami choinkowymi w kapsie na rzici" o których Ty BP na pewno nie słyszałeś. Wiem coś niecoś.

~nie cierpie radliniokow (89.72. * .96) 16.03.2013 17:19
oceniono 14 razy
0
Zgłoś

ale te pajace z nautilusa sa beznadziejne jak tak potraficie opluwac to na pewno tez plujecie klientom co sa przy kasie do zupy ja bym tam w zyciu w tej waszej spelunie nie usiadł do stolu . Byłem dzisiaj na obiedzie w Raczki i było baaardzo smacznie i wszystko takie swieze super

~Pawel..smakosz (80.238. * .228) 16.03.2013 17:14
oceniono 11 razy
-3
Zgłoś

bylem..rosol zimny..metny...z sladowa iloscia makaronu...hekele...kwasne...ciastko na deser sklepowe...wszystko w temacie..

~B.P. (83.22. * .225) 16.03.2013 15:35
oceniono 15 razy
-3
Zgłoś

do dwa posty niżej: aleś ty głupi człowieczku. Ty zapewne oceniasz ludzi tylko po tym co od nich możesz dostać, jak czerpiesz korzyści ze znajomości z kimś to możesz o nich pisać cacy nawet jakby to był gbur , cham, nieudacznik a jak nie masz żadnych korzyści ze znajomości to go oplujesz i oczernisz chociaż by to był porządny człowiek? albo jeszcze inaczej - nie znasz a piszesz żeby sobie ulżyć? Moje P pisz z dużej litery!

~Jacek w (212.183. * .234) 16.03.2013 14:48
oceniono 4 razy
-2
Zgłoś

Jadłem wczoraj rolade była zimna hello co to ma być

~do B.p (77.255. * .159) 16.03.2013 13:49
oceniono 13 razy
5
Zgłoś

aleś człowieku wazelinom posmarowoł, co ci Rączka obiecoł,-rolada z kluskami czy miejsce przy zmywaku?

~B.P. (83.22. * .225) 16.03.2013 12:35
oceniono 16 razy
2
Zgłoś

Remek nie przejmuj się chamskimi wpisami. Osiągnąłeś SUKCES! Trzymaj tak dalej! Życzę Tobie wszystkiego dobrego i samych przyjaciół wokół Ciebie dlatego, że jesteś miłym i dobrym CZŁOWIEKIEM.

~atosal (80.55. * .137) 16.03.2013 11:41
oceniono 4 razy
4
Zgłoś

Fajne śląskie potrawy, tylko jesc

~Fathi Arbi (41.252. * .194) 15.03.2013 20:21
oceniono 6 razy
6
Zgłoś

Panie Raczka trzymam kciuki,zycze powodzenia.Szkoda ,ze nie bedzie Pana w TV silesia ,bo w Libii ogladalismy ,,kuchnia po slasku.Oczywiscie gotowalismy z panem,a ten kolacz slaski-pycha

~Aron (80.42. * .234) 15.03.2013 18:52
oceniono 8 razy
2
Zgłoś

Lepszy raczka niz brudne mieso w kebabie no wiesniaki minima mniam

~hahah (89.72. * .124) 15.03.2013 10:22
oceniono 10 razy
2
Zgłoś

najwięcej tu mieszają brudasy z radlina od nountilusa więc widać komu się gorąco zrobiło, coś im te odgrzewane obiadki nie idą hahah

~pyszota (89.72. * .124) 15.03.2013 10:18
oceniono 5 razy
3
Zgłoś

bardzo dobre jedzynie u kebabuf i piceruf

~smakosz (213.186. * .120) 15.03.2013 09:07
oceniono 5 razy
1
Zgłoś

bardzo dobre jedzenie w restauracji Hubertus w Wilczy na trasie Rybnik-Gliwice

~sss (83.238. * .208) 13.03.2013 00:02
oceniono 8 razy
6
Zgłoś

bardzo dobre jedzenie jest w Uchylsku w Mexico polecam

~robie dezynsekcje (89.72. * .96) 12.03.2013 10:22
oceniono 18 razy
0
Zgłoś

O! obudziły sie radlinioki! nie było bledu w nazwie. podaje za wikipedią: bakutil - zakład przemysłowy przerabiający padłe zwierzęta i poubojowe resztki zwierzęce na paszę dla zwierząt, żelatynę spożywczą i mydło. idealnie pasuje do Bakutilusa, ktory tyle sil tutaj poswiecil na zutylizowanie konkurencji...

~do poniżej (83.26. * .144) 12.03.2013 09:20
oceniono 5 razy
-1
Zgłoś

ale obrzydliwy Twój komentarz . Następnym razem postaraj się przynajmniej napisać poprawnie nazwę lokalu o który Ci chodzi.

~robie dezynsekcje (89.72. * .96) 11.03.2013 20:45
oceniono 17 razy
5
Zgłoś

to te karaluchorze z bakutilusa z Radlina . sami ludziom dają padline wiec sie boja prawdziwej restauracji, tfu karaluchy radlinskie.

~Podpisz się... (83.30. * .62) 11.03.2013 16:47
oceniono 15 razy
1
Zgłoś

jak czytam te komentarze to myslę że to konkurencja pisze te głupoty z czystej zazdrości

~Podpisz się... (83.30. * .62) 11.03.2013 16:34
oceniono 14 razy
2
Zgłoś

zazdrość ludzka nie zna granić

~do "pytam" (188.137. * .3) 11.03.2013 15:40
oceniono 13 razy
5
Zgłoś

logo + hasło Mszany: gmina z sercem jak dzwon i żołądkiem od Rączki. Ciekawe co będzie symbolem mózgu bo narazie ani śladu!

~@ byłam (83.26. * .144) 11.03.2013 15:34
oceniono 8 razy
4
Zgłoś

a ja byłam 8 marca w STREFIE SMAKU w Syryni i w prezencie do obiadu otrzymałam kawę mrożoną.Miły gest i cieszy.