Sobota, 23 stycznia 2021

imieniny: Ildefonsa, Rajmunda, Klemensa

RSS

Epidemia koronawirusa:

Michał Krotky przedstawia przepis na ciętą polędwiczkę wieprzową oraz sezonowany antrykot z polskiej wołowiny w ramach projektu KUCHNIA ON-LINE Nowin.pl [FILM]

29.12.2020 12:25 | 0 komentarzy | MK

Michał Krotky, szef kuchni Restauracji Młyn z Raciborza przedstawia tym razem przepis na ciętą polędwiczkę wieprzową z szałwią zawijaną w boczku w chruście z bakali i orzechów z pieprzem cytrynowym, polędwiczkę sous vide marynowaną w czerwonym winie, sosie sojowym oraz świeżą gałązką rozmarynu oraz antrykot z polskiej wołowiny z grilla z ziemniakami hasselback zapiekanymi z mozzarellą oraz kompozycją grillowanych warzyw w sosie balsamiczno tymiankowym. Polędwiczki dostarczyła nam firma Jantar z Pszowa, a  sezonowany antrykot z polskiej wołowiny firma Tomaszny z Wodzisławia Śląskiego. Podczas gotowania nasz kucharz użył również  olejów smakowych firmy Napus-Oil z Kietrza - producenta olejów głubczyckich.

Michał Krotky przedstawia przepis na ciętą polędwiczkę wieprzową oraz sezonowany antrykot z polskiej wołowiny  w ramach projektu KUCHNIA ON-LINE Nowin.pl [FILM]
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Materiał wideo:

Wydawnictwo Nowiny z myślą o czasie świątecznym zrealizowało pierwszy społeczny medialny projekt pn. „Kupuję-Smakuję. Wybieram polskie produkty”. Zachęcaliśmy Państwa do wspierania polskich producentów i sprzedawców żywności. We wtorek 15 grudnia zapraszaliśmy na finał naszego projektu, czyli gotowanie na żywo potraw świątecznych i nie tylko z polskich produktów!

Tego jeszcze nie było

We współpracy z cenioną Restauracją Młyn z Raciborza i naszymi zaproszonymi mistrzami kuchni Michałem Krotky oraz Magdaleną Raszka, 15 grudnia ugotowaliśmy i upiekliśmy dla Was potrawy świąteczne przygotowane z polskich produktów. Mogli Państwo na żywo śledzić poczynania naszych mistrzów kuchni za pośrednictwem portalu Nowiny.pl, Youtube i Facebooka Nowiny.pl.

Kuchnię on-line transmitowaliśmy z sukcesem on-line we wtorek od godz. 8.00 do godz. 14.00 w naszych mediach społecznościowych i na portalu Nowiny.pl – powiedział Marek Kuder, szef organizacyjny projektu

Ale to nie były wszystkie niespodzianki tego dnia. W trakcie transmisji na żywo kuchni on-line zaprosiliśmy Was do naszego studia śniadaniowego Nowin, gdzie rozmawialiśmy z zaproszonymi gości o polskich produktach, ich ulubionych świątecznych potrawach i gotowaniu. Gospodarzem studia był redaktor naczelny Nowin Raciborskich Mariusz Weidner i dziennikarze naszego Wydawnictwa. 

W trakcie eventu ogłosiliśmy również zwycięzców kulinarnego konkursu „Sam kupuję-smakuję”, który trwał od 3 listopada do 8 grudnia i przyznaliśmy fantastyczne nagrody zwycięzcom, którzy przysłali nam filmy z przygotowania potraw świątecznych używając do tego polskich produktów.

Było … pysznie. Dziękujemy że byliście z nami!

O oprawę video on-line i montaż zadbała Agencja GRIP  https://www.facebook.com/agencjagrip oraz www.lorek.com.pl.

A tutaj obejrzycie całe nagranie z KUCHNI -ON-LINE, które transmitowaliśmy na żywo 15 grudnia od godz. 8.00-14.00.