Wykład i warsztaty kulinarne z Tadeuszem Bylicą
„Gotowanie według pięciu przemian i zasad makrobiotyki” – wykład i warsztaty kulinarne z Tadeuszem Bylicą.
Nędza, Strażacka 2
Teoria pięciu przemian w podziale żywności ze względu na właściwości energetyczne. Zasady gotowania według pięciu elementów z uwzględnieniem równowagi Yin/Yang. Filozofia makrobiotyki: zasady doboru żywności - standardowa dieta Makrobiotyczna, indywidualne podejście do diety (grupa krwi, konstytucja), żywienie w chorobach cywilizacyjnych, działanie żywności w sferze psychiczno-duchowej, praktyka gotowania makrobiotycznego (śniadanie, obiad, deser). Tadeusz Bylica: ekspert rolnictwa ekologicznego, doświadczony terapeuta, dietetyk i psycholog, bioterapeuta, konsultant terapii holistycznej. Ekspert ds. żywienia Stowarzyszenia Ekoland, wiceprezes Fundacji w Służbie Życia.