Warsztaty gotowania z Weroniką Piasecką
Warsztat „Zdrowie na talerzu” pozwoli uczestnikom nabyć praktyczne umiejętności z zakresu: przygotowywania posiłków w oparciu o kuchnię makrobiotyczną i pięciu przemian, wykorzystania ziół przyprawowych w kuchni, przygotowania zakwasu chlebowego i upieczenia chleba wieloziarnistego.
Nędza, Strażacka 2
Te kilka godzin wspólnej warsztatowej pracy, zakończy się mini ucztą, na którą złożą się ugotowane specjały. Główne miejsce na stole zajmie świeży, pachnący, gorący chleb.
Weronika Piasecka – założycielka pierwszego w Raciborzu sklepu ze zdrową żywnością i ziołami. Jej pasje to gotowanie i odżywianie według pięciu przemian, zbieranie ziół i uprawa ogrodu. Od ponad dwudziestu lat twórczo eksperymentuje w kuchni, bazując na makrobiotyce i pięciu elementach TMC. Lubi gotować z przyjaciółmi i dla przyjaciół. Dzieląc się swymi kulinarnymi doświadczeniami udało jej się przekonać wiele osób do zmiany przyzwyczajeń żywieniowych. Piecze chleby na zakwasie, których receptury sama opracowała.