Poniedziałek, 25 marca 2019

imieniny: Marioli, Dyzmy, Wieńczysława

RSS

Kaczka sous vide

Start 09.11.2016 o godz. 09:15 wstęp wolny

To temat tegorocznej Śląskiej Jesieni Kulinarnej, która odbędzie się w środę 9 listopada  w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim

Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

To już VI edycja konkursu gastronomicznego  „VI Śląska Jesień Kulinarna w Ekonomiku”. W tym roku tematem przewodnim jest „Śląska  kaczka sous vide”, a konkurs zyskał rangę międzynarodową w związku z uczestnictwem drużyn z czeskiej Stonavy, Świnoujścia, Tczewa, Katowic, Ornontowic, Wisły, Jastrzębia Zdroju, Rybnika, Rydułtów, Wodzisławia Śl., Tychów oraz uczniów z gimnazjum w Marklowicach.  Jak co roku prowadzącym jest wybitny śląski kucharz Remigiusz Rączka, znanym m.in. z programów Telewizji Polskiej.

Otwarcie przewiduje się na godzinę 9.15, a ok godz. 12.30 planowane jest zakończenie i podsumowanie konkursu.

Konkurs  organizowany jest  w ramach  projektu INTERREG V-A „Wspólnie poznajemy świat”, jest to działanie IV „Szkoła innowacyjnego gotowania”.