Czwartek, 13 grudnia 2018

imieniny: Łucji, Otylii, Włodzisławy

RSS

Prestiżowa nagroda dla piwa Rybnicki Full

27.04.2010 08:51 | 25 komentarzy | e
Piwo Rybnicki Full otrzymało kolejną nagrodę w kategorii piw jasnych. Jest to jedna  z najbardziej prestiżowych nagród branży alkoholowej – Srebrny Medal Selection & Quality Awards w kategorii piwo jasne, w grupie dolnej fermentacji piwa. 
Prestiżowa nagroda dla piwa Rybnicki Full
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Nagrody przyznawane są przez międzynarodową organizację Monde Selection, która bada jakość produktów żywnościowych.

Rybnicki Full to regionalna marka dostępna wyłącznie na terenie dawnego Rybnickiego Okręgu Węglowego. Stanowi esencję śląskiej kultury picia piwa, przenoszonej z pokolenia na pokolenie przez całe rzesze górników tradycyjnie spotykających się po szychcie przy kuflach Rybnickiego Fulla. To tradycyjne piwo z kategorii piw jasnych, pełnych. Rybnicki to nieodłączny element spotkań po dniu pracy, ale też wspólnego świętowania.

Monde Selection jest najstarszą międzynarodową organizacją, która bada jakość produktów żywnościowych w certyfikowanych laboratoriach na całym świecie. Ten niezależny instytut powstał w 1961 roku w Brukseli i każdego roku organizuje konkurs, którego celem jest wyłonienie produktów o najwyższej jakości (w tym także wyrobów w kategorii: piwa, wody, soft drinki i napoje bezalkoholowe).
        
Beata Pawłowska, dyrektor Generalny Royal Unibrew Polska powiedziała:„Kolejna międzynarodowa prestiżowa nagroda dla marki Rybnicki Full jest dowodem na to, że nieduże regionalne piwa jakościowo mogą konkurować z największymi. Regionalne piwa zdobywają coraz większe uznanie konsumentów, poszukujących oryginalnych produktów opartych na tradycyjnych recepturach. Jesteśmy bardzo dumni z sukcesu naszego piwa. Gratuluję wszystkim pracownikom Royal Unibrew Polska i dziękuję przede wszystkim naszym konsumentom”.

Artykuły spożywcze zgłoszone do konkursu poddawane są trzem etapom oceny. Instytut Jakości bada je w pierwszej fazie. Rada Naukowa testuje je w drugim etapie i dopuszcza bądź nie do fazy trzeciej. W ostatnim etapie eksperci oceniają produkty pod kątem walorów smakowych, zapachu oraz harmonii składników. Produkty są również badane w laboratoriach. Ten niezależny instytut powstał w 1961 roku w Brukseli i każdego roku organizuje konkurs, którego celem jest wyłonienie produktów o najwyższej jakości. Same piwa oceniane są w siedmiu odrębnych kategoriach, z których najpopularniejsza i najczęściej reprezentowana przez producentów jest kategoria piw jasnych w grupie dolnej fermentacji, w której marka Rybnicki Full zdobyła nagrodę.
Piwo Rybnicki Full otrzymało srebrny medal Selection & Quality Awards!

Piwo Rybnicki Full otrzymało kolejną nagrodę w kategorii piw jasnych. Jest to jedna  z najbardziej prestiżowych nagród branży alkoholowej – Srebrny Medal Selection & Quality Awards w kategorii piwo jasne, w grupie dolnej fermentacji piwa. Nagrody przyznawane są przez międzynarodową organizację Monde Selection, która bada jakość produktów żywnościowych.

Rybnicki Full to regionalna marka dostępna wyłącznie na terenie dawnego Rybnickiego Okręgu Węglowego. Stanowi esencję śląskiej kultury picia piwa, przenoszonej z pokolenia na pokolenie przez całe rzesze górników tradycyjnie spotykających się po szychcie przy kuflach Rybnickiego Fulla. To tradycyjne piwo z kategorii piw jasnych, pełnych. Rybnicki to nieodłączny element spotkań po dniu pracy, ale też wspólnego świętowania.

Monde Selection jest najstarszą międzynarodową organizacją, która bada jakość produktów żywnościowych w certyfikowanych laboratoriach na całym świecie. Ten niezależny instytut powstał w 1961 roku w Brukseli i każdego roku organizuje konkurs, którego celem jest wyłonienie produktów o najwyższej jakości (w tym także wyrobów w kategorii: piwa, wody, soft drinki i napoje bezalkoholowe).
        
Beata Pawłowska, dyrektor Generalny Royal Unibrew Polska powiedziała:„Kolejna międzynarodowa prestiżowa nagroda dla marki Rybnicki Full jest dowodem na to, że nieduże regionalne piwa jakościowo mogą konkurować z największymi. Regionalne piwa zdobywają coraz większe uznanie konsumentów, poszukujących oryginalnych produktów opartych na tradycyjnych recepturach. Jesteśmy bardzo dumni z sukcesu naszego piwa. Gratuluję wszystkim pracownikom Royal Unibrew Polska i dziękuję przede wszystkim naszym konsumentom”.

Artykuły spożywcze zgłoszone do konkursu poddawane są trzem etapom oceny. Instytut Jakości bada je w pierwszej fazie. Rada Naukowa testuje je w drugim etapie i dopuszcza bądź nie do fazy trzeciej. W ostatnim etapie eksperci oceniają produkty pod kątem walorów smakowych, zapachu oraz harmonii składników. Produkty są również badane w laboratoriach. Ten niezależny instytut powstał w 1961 roku w Brukseli i każdego roku organizuje konkurs, którego celem jest wyłonienie produktów o najwyższej jakości. Same piwa oceniane są w siedmiu odrębnych kategoriach, z których najpopularniejsza i najczęściej reprezentowana przez producentów jest kategoria piw jasnych w grupie dolnej fermentacji, w której marka Rybnicki Full zdobyła nagrodę.

(red)