Firma Tekmar z Godowa poleca cebulkę srebrną w zalewie słodko-kwaśniej
Cabulka w zalewie idealnie nadaje się do sałatek, przekąsek, przystawek, koreczków oraz do dekoracji potraw.
Firma Tekmar istnieje na rynku już od ponad 20 lat. Powstała w oparciu o 30- letnie doświadczenie w dziedzinie uprawy pieczarek pana Henryka Tekieli. W chwili założenia firmy jedynymi pracownikami byli sami właściciele, a w miarę wzrostu popytu na nasze przetwory zakład rozrastał się, modernizował się dawał nowe miejsca pracy...
Cebulkę i inne produkty firmy TEKMAR możecie znaleźć na półkach dużej sieci handlowej.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość odżywcza 26 kcal białko 0,3g, węglowodany 5,8g, tłuszcz 0,3g
Tekmar
ul. Graniczna 11, 44-340 Godów, woj. śląskie
tel. 32 47 65 026 | info@pieczarki-tekmar.pl | handel@pieczarki-tekmar.pl
Przepis z wykorzystaniem cebulki srebnej
Sałatka z cebulką srebrną i ogórkami konserowymi Tekmar
Składniki:
- 1 pierś kurczaka
- 3 duże ogórki konserwowe
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 mały słoik cebulek marynowanych (mogą być dwa słoiczki jeżeli cebulki są małe)
- 1 płaska łyżka przyprawy do gyrosa
- 1 kopiasta łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1.Pierś kurczaka kroimy w małe kawałeczki, wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawą do gyrosa (można zastąpić przyprawą do kurczaka lub Vegetą) i smażymy aż się spieką. Pozostawiamy do wystygnięcia.
2. W tym czasie kroimy ogórki w małą kostkę. Płuczemy fasole i cebulki (gdy są duże możemy przekroić na pół).
3. Wszystkie składniki wsypujemy do salaterki i mieszamy dodając majonez.
4.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem