Piątek, 22 stycznia 2021

imieniny: Anastazego, Wincentego, Gaudentego

RSS

Epidemia koronawirusa:

Makrela - morski tygrys

11.12.2020 18:00 | 0 komentarzy | EK

Pływająca w chłodnych i przejrzystych wodach, makrela stała się popularnym i bardzo poszukiwanym kąskiem. Makrela atlantycka posiada kilka wyjątkowych zalet, a ryzyko spożycia jakichkolwiek zanieczyszczeń ze środowiska przez konsumenta jest znikome, ponieważ ryba zajmuje integralne miejsce w naturalnym ekosystemie, żywiąc się planktonem i mniejszymi rybami.

Makrela - morski tygrys
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Makrela zawiera rodzaj tłuszczu, który jest dobry dla serca, mózgu i ogólnego stanu zdrowia. Dzięki dużej zawartości kwasów omega-3, antyoksydantów i białka, witaminy B12, D oraz jodu jest niesłychanie pożądana przez miłośników zdrowego jedzenia na całym świecie, i nie bez powodu. Pobudza ona metabolizm i poprawia ogólny stan zdrowia. Mały kąsek makreli może chronić przed chorobami i pomóc w zapewnieniu długiego i zdrowego życia. Badania wykazały, że kwasy omega-3 chronią przed wieloma różnymi schorzeniami, oraz odgrywają one istotną rolę dla mózgu i siatkówki oczu. Spożywanie dużej ilości makreli szczególnie zaleca się karmiącym matkom i kobietom w ciąży, ponieważ ma ona pozytywny wpływ na przyszłe zdrowie i inteligencję dziecka. Nie tylko sprawia więc, że żyjesz dłużej i lepiej – dzięki makreli również i twoje dzieci mogą być mądrzejsze. To jeszcze nie koniec korzyści płynących ze spożywania makreli! Makrela zawiera związek zwany koenzymem. Jest to przeciwutleniacz, który wpływa na zwiększenie energii w komórkach, sprawiając, że ciało produkuje więcej energii i spala więcej tłuszczu. Jedzenie makreli jest zatem naturalnym i smacznym sposobem na uzyskanie bardzo pożywnego posiłku i jednoczesne przyspieszenie metabolizmu.

Makrela jako główny produkt w naszym zakładzie, jest dostarczany na lokalny rynek. Makrela wędzona nie zawiera, żadnych konserwantów jest wędzoną tradycyjnie, dymem, powstałym przy spalaniu drewna bukowo – olchowego, który nadaje delikatny złoty kolor. Firma Neptun jako właściciel marki NORIVA stawia na jakość produkowanych asortymentów, a nasze produkty kierujemy do rodzin, których filozofią jest zdrowe życie i zdrowe żywienie.

„Wierzymy, że można myśleć inaczej i dzięki takiej postawie od lat tworzymy zdrowe produkty, bez konserwantów, smaczne dla konsumenta”


Prezentacja jest opublikowana w ramach pierwszego społecznego projektu medialnego pn. "Kupuję-smakuję. Wybieram polskie produkty"

Skontaktuj się z nami już dziś i zamów własną prezentację. Napisz na: reklama@nowiny.pl   

Zobacz również szczegóły projektu tutaj: https://www.nowiny.pl/171132-producenci-wytworcy-i-sprzedawcy-polskiej-zywnosci-startujemy-z-pierwszym-spolecznym-projektem-medialnym-na-rynku-spozywczym.html