środa, 20 marca 2019

imieniny: Klaudii, Eufemii, Cyriaki

RSS

Już jutro kulinarne zmagania z Remigiuszem Rączką

08.11.2016 18:07 | 0 komentarzy | kama

Kaczka sous vide to temat tegorocznej Śląskiej Jesieni Kulinarnej, która odbędzie się w środę 9 listopada w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim

Już jutro kulinarne zmagania z Remigiuszem Rączką
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
listopad
9 środa

Kaczka sous vide

Start 09.11.2016 o godz. 09:15 wstęp wolny

To już VI edycja konkursu gastronomicznego  „VI Śląska Jesień Kulinarna w Ekonomiku”. W tym roku tematem przewodnim jest „Śląska  kaczka sous vide”, a konkurs zyskał rangę międzynarodową w związku z uczestnictwem drużyn z czeskiej Stonavy, Świnoujścia, Tczewa, Katowic, Ornontowic, Wisły, Jastrzębia Zdroju, Rybnika, Rydułtów, Wodzisławia Śl., Tychów oraz uczniów z gimnazjum w Marklowicach. Jak co roku prowadzącym jest wybitny śląski kucharz Remigiusz Rączka, znanym m.in. z programów Telewizji Polskiej.

Otwarcie przewiduje się na godzinę 9.15, a ok godz. 12.30 planowane jest zakończenie i podsumowanie konkursu.

Konkurs  organizowany jest  w ramach  projektu INTERREG V-A „Wspólnie poznajemy świat”, jest to działanie IV „Szkoła innowacyjnego gotowania”.