witam chciałbym poruszyc sprawe mieszkan w raciborzu

(aktualne wydarzenia społeczne, polityczne, gospodarcze)

Moderatorzy: OQL, Ewa Halewska, administrator

witam chciałbym poruszyc sprawe mieszkan w raciborzu

Postprzez Asteniu w 18 Sty 2010 23:35

ciekawe jak to jest ze na mieszkanie czeka sie latami ... a w ogloszeniach jest pelno takich co swoje mieszkania wynajmuja za podwojna kase... mysle ze jest wielu chetnych ktorzy podziela sie uwagami i swoimi z tym zwiazanymi problemami
Asteniu

nowy

Dołączenie: 18 Sty 2010 23:27

Re: witam chciałbym poruszyc sprawe mieszkan w raciborzu

Postprzez Piotrek00355 w 20 Sty 2010 00:18

Witam. tesz chciałbym poruszyc ten temat, wiem cos o tym bo sam jestem zszokowany ta sprawa.czekałem na mieszkanie 5 lat. gdy juz miałem dostac propozycje mieszkania to potrzebne było zaswiadczenie o zarobkach, i okazało się ze nie moge dostac mieszkania bo przekroczyl mi dochud o 10zł. i tak zostałem skreslony z listy oczekujacych. to jest skandal zeby przez taka głupote niemam gdzie mieszkac. chciałbym cos w tej sprawie zrobic, gdzies sie odwołac ale niebardzo wiem gdzie.
Piotrek00355

nowy

Dołączenie: 20 Sty 2010 00:01

Postprzez Asteniu w 20 Sty 2010 09:00

wiec moze utwórzmy tutaj jakies forum zbierzemy wiecej ludzi.. bedziemy pisac petycje do władz miasta JEST NAS TAK WIELE A NIKOMU SIE NIE CHCE ODZYWAC????????????????
Asteniu

nowy

Dołączenie: 18 Sty 2010 23:27

Postprzez Piotrek00355 w 20 Sty 2010 11:07

mozna sprubowac ale niewiem czy to cos da. Ja chodziłem trzy lata do prezydenta w tej sprawie ale i tak nic niewskurałem odsyłali mnie jeden do drugiego, i każdy muwił ze takie sa przepisy. Jestem pewny że jak sie ma znajomosci to można wszystko załatwic. wydaje mi sie że z tym problemem to by trzebabyło napisac do telewizji. Jestem za żeby powstwło takie forum. bo urzad miasta w Raciborzu wydział lokalowy to jedna wielka fikcja.
Piotrek00355

nowy

Dołączenie: 20 Sty 2010 00:01

Postprzez MAT w 28 Lut 2010 23:22

Asteniu napisał(a):ciekawe jak to jest ze na mieszkanie czeka sie latami ... a w ogloszeniach jest pelno takich co swoje mieszkania wynajmuja za podwojna kase... mysle ze jest wielu chetnych ktorzy podziela sie uwagami i swoimi z tym zwiazanymi problemami

To proste!
Ci, którzy wynajmuja swoje mieszkania to inwestorzy! Swoje pieniadze lokuja w nieruchomosciach na wynajem. Po prostu kupują, a nie czekają, az ktos im da.
MAT

nowy

Dołączenie: 28 Lut 2010 23:01

Powróć do Gorące tematy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości