Jesteś głodny? Do Rybnika jadą foodtrucki
Weekend w Rybniku upłynie pod znakiem foodtrucków. Wozy serwujące jedzenie zaparkują na rynku.
Dwanaście pojazdów z różnorodnym jedzeniem pojawi się w Rybniku w piątek, 24 czerwca. Wozy przejadą przez miasto (godz. 16.30-17.30), a następnie zaparkują na rynku, gdzie zostaną odpowiednio zainstalowane. Z oferty gastronomicznej „restauracji na kółkach” skorzystać będzie można w sobotę i niedzielę, 25 i 26 czerwca, w godzinach od 11.00 do 22.00. W menu znajdują się m.in. hot dogi, hamburgery, „zapiexy”, kiełbasy, potrawy z grilla, pierogi, ryby, lody tajskie, donutsy, przysmaki rodem z Hiszpanii, Holandii czy Meksyku.
Foodtrucki pojawią się w Rybniku już po raz drugi – w zeszłym roku pojazdy serwujące jedzenie gościły u nas w ramach cyklu imprez i wydarzeń pod wspólną nazwą Rybnik Park. Spośród tegorocznych dwunastu wystawców, czterech prezentowało swoją ofertę w trakcie pierwszej inwazji foodtrucków. – Przedsięwzięcie to doskonała okazja do tego, by więcej czasu spędzić w śródmieściu – w przerwie spacerów po Rybniku, podczas robienia zakupów czy odpoczywania na rynkowej ławce można skorzystać z ciekawej oferty gastronomicznej – przekonuje Agnieszka Skupień, asystentka prezydenta Rybnika.
w ten sposób władze dobijają lokalny rynek, bez powodu wpuszczają konkurencję dla okolicznych lokali. czym innym są foodtrucki z okazji imprezy, a czym innym wjazd bez większego celu.
Komentarz został usunięty z powodu naruszenia regulaminu
No to w Rybniku wielkie święto dla kloszardów...
Komentarz został usunięty z powodu naruszenia regulaminu
Same rzeczy,które szybko się psują w takie upały,muszą być przechowywane w lodówce a potem odgrzewane w mikrofali.Tak jakby w Rybniku było mało lokali gastronomicznych,ze świeżym jedzeniem.Ciekawe kto się na takie coś zgadza przy 36 stopniowych upałach.Dzięki ale z dwojga złego wolę mc donald,wiem,e rzeczy z lodówki są odgrzewane w wysokich temperaturach